Ароматът на пържени филийки сутрин е нещо, от което трудно бихме

...
Ароматът на пържени филийки сутрин е нещо, от което трудно бихме
Коментари Харесай

Пържените филийки - един нов прочит на старата класика

Ароматът на пържени филийки заран е нещо, от което трудно бихме се отказали в живота. Не единствено поради усета, само че и поради спомените от детските години. И бабите, несъмнено - запретнали ръкави, вадят филия след филия от тигана. Всяка със златен тен, който ние обилно намазваме със сладко или с мед, с цел да я изядем още топла-топла. 

 Закуската, минерали, витамини, фибри и какво още губим, в случай че пропуснем утринното хранене
Защо да не пропущаме закуската

Според учените има най-малко две аргументи

Вече пораснали и задоволително любопитни за всеки аспект от живота, несъмнено че ще попаднем и на солената опция на пържените в детството филийки. По-нетрадиционни от класиката, в този им вид те са пикантни, солени и доста хрупкави.

Всъщност става въпрос за khara pao (означава " лют " ), чиято родината е Южна Азия. Но ние ще продължаваме да ги назоваваме пържени филийки, които в Далечния Изток обикновено се хапват с домашно подготвен кетчуп.
 Снимка 586008

Но страните в Южна Азия не са единствените, който си падат по необикновения вид на тази закуска. И в други култури вършат сходен вид " наздравици с яйца " - в Италия ги хапват с моцарела и доматен сос, руснаците употребяват единствено сол, яйце и мляко, а в Унгария ги сервират с лук, домати, кетчуп и майонеза.

Ето една концепция за извънредно лесна и забавна рецепта на Aliyaleekong, с която да превърнем класическите пържени филийки в обичано ядене заран, обед и вечер.
 Снимка 586009

Какво ни би трябвало
5 яйца 3 супени лъжици примес от мляко и сметана за готвене 1 ч.л. сол 2 с.л. черен пипер 1 ½ с.л. зелен лук, ситно нарязан 1 ½ с.л. кориандър, също ситно нарязан олио масло 8 филийки хляб кетчуп лют сос (по желание)
Какво ги вършим

В купа или съд за печене разрушаваме дружно яйцата, солта, черния пипер, лука и кориандъра. Загряваме междинен или огромен тиган на междинна температура. Покриваме дъното му с олио и прибавяме една-две супени лъжици масло за усет.
 Бананови палачинки, канела, банан и по какъв начин да си създадем вкусни пухкави палачинки
Как да си създадем пухкави бананови палачинки

Чудни за закуска и извънредно лесни за подготвяне

Потапяме филиите в яйчената примес, отцеждаме непотребното количество и ги слагаме в горещия тиган. Пържим за 2-3 минути от всяка страна - до момента в който станат златисто-кафяви на цвят. Готовите филийки слагаме върху домакинска хартия в паница или върху решетка, с цел да се отцеди непотребната лой.

В дребна купа смесваме кетчупа и лютия сос (по желание). Сервираме филийките топли с гарнитура от пикантната примес, написа Food 52.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР